feelgoodcreators_livingroom

welzijnsgids

Welzijn heeft te maken met zich goed voelen. Zich goed voelen in zijn eigen vel, maar ook zich goed voelen in contact en relatie met andere mensen, op het werk, thuis...
Kortom zich goed voelen in relatie met de dichtbije en verdere omgeving.

Welzijn is het gevoel van een goede energie, van positieve trillingen.
Voldoende energie geeft ons kracht om te leven, te presteren, gelukkig te zijn.

Stremming of blokkering van die energie zorgt voor stagnatie, chaos, enz…

Welzijn begint met ervoor te zorgen dat er een goede stroming is van energie door middel van orde en structuur.

De mensen weten dat al heel lang en vroeger had men hiervoor rituelen, gewoontes of gebruiken.

Zo kleedden de mensen in betere kringen zich om alvorens aan tafel te gaan, hadden kamers en ruimten een specifieke functie, enz…

Het Chinese Feng shui houdt hier ook allemaal rekening mee. Zeker voor wat betreft de inrichting van de woning of leefruimte.

Het probleem van vele huizen heden ten dage en het leven van vele mensen is dat alles door elkaar loopt en zo wanorde veroorzaakt. Niet in het minst in het hoofd.

Er wordt TV gekeken in de slaapkamer, in de keuken, de woonkamer. Kinderspeelgoed ligt overal in huis. Wanneer men mensen ontvangt, staat de TV aan… De computer staat in de leefruimte, enz. Hierdoor wordt telkens de aandacht afgeleid van de essentie, van de dingen die men echt behoort te doen in die ruimte.

Ideaal is om de zitbanken op te stellen in een cirkelvorm, zodat je in verbinding kan komen met elkaar, je familie en vrienden.

Doordat we afgeleid worden is onze energie niet volledig bij wat we moeten doen en gebeurt dit niet goed of maken we fouten.
Dit veroorzaakt stress.
Stress die bovenop de hoeveelheid stress komt die we sowieso al dagelijks te verwerken krijgen.

Om rust in ons hoofd en onze energie te krijgen, geven we iedere ruimte best een eigen, specifieke bestemming en zorgen ervoor dat ze ook  alleen daarvoor gebruikt wordt.

Bijvoorbeeld door een aparte TV ruimte te voorzien. Wil men TV kijken, dan begeeft men zich speciaal naar deze ruimte. De slaapkamer dient om te slapen, niet om TV te kijken.

Hierdoor is er ook geen TV in het salon of leefruimte zodat er opnieuw kan gepraat worden, dat de aandacht naar elkaar of het eventuele bezoek gaat.

De keuken en de eetkamer vormen best één geheel zodat diegene die kookt niet fysiek afgezonderd is van de rest van de familie en die ook onbewust bij het kookproces betrokken worden.
Eten smaakt zoveel beter als men zich bewust is van de energie die erin gestoken werd om het klaar te maken.

Best zorgt men er ook voor dat er een fysieke scheiding is tussen werk en privé.

In een straat alleen een bord met snelheidsbeperking 50 km/uur plaatsen, heeft geen zin. Men moet het fysiek onmogelijk maken daar sneller te rijden.

Een doorloop dressing room nodigt uit om de werkkledij af te leggen en andere kleding aan te trekken om zich op die manier mentaal klaar te maken voor de avond, het gezin, de maaltijd...

Kortom, men kan veel doen om het huis zodanig in te richten dat het zorgt voor een goede en harmonische energie en daardoor aan de basis kan liggen van het welzijn van elkeen die er woont .

Getagd , , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *