groenten

ontzuring

remedie tegen tal van kwalen

Je hoeft echt niet zuur te kijken om zuur te zijn.

Omdat vele ziekten en kwalen goed gedijen of ontstaan binnen een zure omgeving, ligt verzuring van het lichaam aan de basis van vele kwalen zoals jicht, artrose, blaasontsteking, brandend maagzuur, kanker, cellulitis, chronische verkoudheid en -vermoeidheid, eczeem, fibromyalgie, PMS, kalknagels, psoriasis, nierstenen, vaginale schimmels, enz…

Hoe ontstaat verzuring?

  • Door voeding en stress ontstaan in het lichaam urinezuren
  • suikers creëren vetzuren
  • overmatige spierbelasting veroorzaakt melkzuur
  • koffie, zwarte thee en alcohol vormen looizuur
  • varkensvlees en eieren zwavelzuur en salpeterzuur
  • medicijnen wijnsteenzuur en acetylsylacyzuur  - enz…

Al deze zure afvalstoffen verhogen de zuurtegraad van het bloed. Bloed moet altijd een zuurtegraad (PH) tussen de 7,3 en 7,4 hebben. Is die hoger of lager, dan sterven we.
Bloed met een PH waarde dan 7,3 is zuurder dan bloed van 7,4. Bloed met een PH van 7,4 bevat meer zuurstof dan bloed van 7,3 en voedt dus beter onze cellen.

Als de zuurtegraad van het bloed door toedoen van de zure afvalstoffen dreigt te stijgen, dan zal het lichaam alles doen om het teveel aan zuren te verwijderen om zijn ideale zuurtegraad ten koste van alles te bewaren.

Hiervoor maakt het lichaam zelf natriumbicarbonaat aan, wat sterk basis of alkalisch is en zuren helpt neer te slaan.

Maar als we niet genoeg natriumcarbonaat hebben, bijvoorbeeld omdat we er onvoldoende van aanmaken (ondermeer vanaf 40 jaar maken we minder natriumbicarbonaat aan) of omdat we teveel zuren produceren, dan wordt er magnesium en calcium aan het lichaam onttrokken om het overtollige aan zuren te binden.
Hierdoor vormen zich zuurkristallen dewelke reizen door het lichaam en zich uiteindelijk vastzetten tussen de gewrichten (bv knieën, tenen, vingers). Omdat kristallen scherpe puntjes hebben, maken ze overal wondjes die ontsteken en zo aan de basis van vele kwalen liggen.

Maar dat is niet het enige probleem. Virussen, bacteriën en kankercellen gedijen goed in een zure omgeving.

Het komt onze gezondheid ten goede om de zuurgraad van ons lichaam zoveel mogelijk naar beneden te halen.

Het spreekt voor zich dat we dat best doen door de productie van zuren te verminderen.
Ondermeer door de consumptie van zuur makende voeding zoals (rood) vlees, suikers, transvetten, margarine, alcohol, orgaanvlees, melkproducten, brood en tarwe, snoep, drugs enz… te beperken.

En door meer basisch voedsel te gebruiken, zoals (verse) groenten, kokosolie, olijfolie, appelazijn, gember, kurkuma, fruit, noten en zaden, enz…

Maar men kan ook actief ontzuren door extra natriumbicarbonaat tabletten te nemen. Deze hebben een coating waardoor ze niet opengaan in de maag maar in de darmen. De maag moet immers zuur zijn om goed te kunnen verteren. De darmen moeten basisch zijn.

Regelmatig basisch water (pH hoger dan 7) drinken kan hierbij eveneens helpen, evenals zo nu en dan eens een lekker bad nemen met badzout. Door het osmose effect helpt dat zuur aan het lichaam te onttrekken via de poriën.

Getagd , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *